1e UCC + pistoncup 2018

Afgelopen zondag is de eerste UCC 2018 gereden samen met de pistoncup offroad. Totaal een mannetje of 44 dus lekker bezocht. De dag begon nat maar het werd snel droog waarna de baan langzaam opdroogde. Rond 6:30 was de laatste heat gereden, hieronder de podium foto’s.

3e Pistoncup Offroad

Afgelopen zondag 1 oktober is de 3e pistoncup offroad gereden. De zaterdag was nat maar zondag kon de cup droog gereden worden met een zonnetje in de ochtend. Iets meer lawaai als we gewend waren met de elektro cup door het NK lijnvliegen, maar het was wel gezellig. Michael van Dijk won, gevolgd door Oscar Koot en Hans van de Brandhof.

2e Pistoncup offroad 2017

Op 3 september werdt de 2e pistoncup offroad gereden. Met 15 rijders niet heel druk maar wel gezellig, mooi weer en veel grip. Er werd 1 getimede training gereden, daarna 3 kwalificatie’s en 3 finales. Uiteindelijk was Tim Donk de snelste, met TQ, ronderecord en 2 gewonnen finales. 

PistonCup onroad 2017

Op zondag 25 juni werd de pistoncup onroad gereden. Een dag waar het af en toe een beetje regende maar waarna de baan razendsnel opdroogde en er weer snelle tijden gereden werden. Er werd gereden in 4 klasses, toerwagen 10,5 t, 1/5 largescale (4wd en 2wd gemixed), Le Mans LMP1 en 2. De 1/5 klasse had de pech dat in hun enige finale het regende waardoor de 4WD mini’s iets voordeel hadden.

1/5 Largescale

 1. 1. Rob Latten
 2. 2. Eric de Vos
 3. 3. Jurgen Takken

10.5T toerwagen

 1. Oscar Koot
 2. Michael van Dijk
 3. Martijn van der Heijden

Le Mans LMP2

 1. Andreas Dick
 2. Mathijs Hermens
 3. Rainer Schad

Le Mans LMP1

 1. Timo Schad
 2. Tobias Weist
 3. Reinder Wilms

1e UCC 2016 en 1e Pistoncup Offroad

Op 19 maart werd de 1e UCC 2016 gereden samen met de 1e pistoncup. De dag begon nat maar gelukkig bleef het droog vanaf 9 uur en droogde de baan langzaam op zodat in de middag gewoon vol gas gereden kon worden. Was leuk om de bigscale weer eens te zien op het raco circuit.

UCC 2WD

1.Luke van den Berg

2.Geert Scholte

3.Michael van Dijk

UCC 4WD

1.Sjoerd Lubbelink

2.Michael Keinemans

3.Henk Muk

PistonCup offroad

1.Oscar Koot

2.Ralf Giangotti

3.Tim Donk

3e Pistoncup offroad 2016

buggiesIn het weekend van 10-11 september 2016 werd de 3e en laatste offroad pistoncup 2016 gereden. Op zaterdag fantastisch weer met 26 graden, zondag ochtend was het nog nat maar stipt om 10:00 bij de start van de kwalificatie’s stopt het met regenen en droogt het kunstgras snel op. Helaas dit weekend maar 1 bigscale inschrijving maar wel 25 buggy elektro rijders, dus het was gezellig druk.

Met 3 kwalificatie heats was er tijd genoeg om wat te sleutelen, te drinkfinale_stellingen en weer te rijden, al kwamen sommige erachter dat dat tekort was, dat 3 auto’s onderhouden een hoop tijd vergt. Tussen de kwalificatie’s werden de broodjes hamburger/worst en shoarma met liefde gemaakt door Ralf die hiervoor zijn laatste kwalificatieheat opgaf. Ralf stond desondanks toch op pole in de A finale.

Na de kwalificatie’s werd iedereen ingedeeld in zijn finale, de a-b of c finale en dat het spannend was in de A finale is wel te zien in de spanning in de foto.

Alle finale’s werden 3 keer gereden, in de A finale zat de top 3 elke keer binnen 10 seconden en het was mooi om te zien dat het zo dicht bij elkaar zat. Oscar Koot won 2 x de A finale en won hierdoor de pistoncup. Michael van Dijk won de laatste finale. Jasper wist de eerste 2 finale’s als 2e te finishen en eindigde hierdoor als 3e.

buggy-a-finale

In de B finale was het Ches Piloo die won voor Bas van Daalen en Jos Remmerde.

buggy-b-finaleDe C finale werd gewonnen door Tom Mutsears, gevolgd door Peter de Jong en Paul de Heus.

buggy-c-finale

Overall Winnaar van de PistonCup offroad Buggy 2016 werd hierdoor Oscar Koot.

buggy_2016_winner

 

 

3e Pistoncup onroad

IMG_1869Het weer zit niet mee met de pistoncup’s, de zaterdag was mooi weer om te trainen met een lekker zonnetje maar de zondag was wederom nat. Ondanks dat buienradar constant een droge periode aankondigde in de middag schoof die steeds een stukje op zodat het circuit nat bleef, ondanks diverse pogingen om de plassen weg te krijgen ( dank aan de vrijwilligers). Door het natte weer reden de 1/10 nitro rijders niet, de 1/5 tourwagens reden geen kwalificatie en omdat het circuit nat bleef reed René  Visser nog een paar rondjes als finale.

De one5mini was wederom te gast en daar werd nog wel vollop gestreden. De finale werd gewonnen door Jorg van Leuken, gevolgd door Pedro Heidendal en Marco Diepenveen.

IMG_2137 IMG_2141

2e pistoncup onroad

natDe 2e pistoncup onroad had weinig deelnemers, mede door weervoorspellingen maar ook door andere wedstrijden (GP bigscale in Groningen bv) die in hetzelfde weekend gepland waren. De One5Mini was weer te gast. De zaterdag was nog droog maar de zondag werd ruw verstoord door regen voor de finales en door onweer waardoor de one5mini finale afgebroken werd en de andere finale’s niet gereden werden door het vele water op de baan. Doorgaan met het lezen van “2e pistoncup onroad”

2e pistoncup offroad

pistoncup_offroad_flyerDe 2e pistoncup offroad was wederom een dag met droge gedeelten en natte. Helaas weer een magere opkomst, door het weer of door wat anders, maar 10 buggy rijders aan de start.

De kwalificatie’s begonnen nat maar bij de 2e serie was het al droog genoeg om de minipin yellow’s te gebruiken en de 3e kwalificatie was kurkdroog.

De finales begonnen droog maar met de 2e serie finales begon het weer te regenen en de laatste finale was gewoon nat. Na alle finales stonden Oscar Koot en Michael van Dijk gelijk op de 1e plek, de betere eerste finale van Michael maakte hem winnaar van deze dag.

 1. Michael van Dijk
 2. Oscar Koot
 3. Hans van den Brandhof
 4. Tim Donk
 5. Ralf Giangotti
 6. Jos Remmerde
 7. Rumi Qadir
 8. Sven Ranglek
 9. Henk Dik
 10. Ivar Wolbeer

IMG_9968

 

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑