Auto’s

In de RC wereld zijn er diverse soorten RC auto’s te koop. Er zijn offroad auto’s voor op het terrein en onroad auto’s voor op de weg/asfalt. Er zijn ook crawler auto’s waar je heel langzaam een parcour aflegt, er zijn ook heel realistische auto’s en trucks die meer voor de show zijn als om mee te racen.

Op de Raco2000 wordt geraced met auto’s, en dat kan met offroad auto’s en onroad auto’s.

Elektro of brandstof.

RC auto’s kunnen aangedreven worden door een elektro motor of een brandstof motor. Een brandstof motor kan een 2takt motor zijn zoals gebruikt wordt in de grotere schalen als 1:5 en 1:6 (23 of 26 cc) (en tegenwoordig ook 1:8) maar kan ook een nitro motor zijn die gebruikt wordt in de kleinere schalen 1:10 en 1:8 (2,1, 2,5 of 3,5 cc). Een nitromotor gebruikt nitro brandstof terwijl de 2takt motoren gewone benzine met mengsmering olie gebruiken.

Electro heeft een hele groei meegemaakt sinds de introductie van LiPo accu’s. Hierdoor is de rijtijd verlengt en worden er bij 1/8 buggy al finales gereden van 15 minuten. De snelheid van electro is gelijk aan de nitro auto’s snelheid is allang geen reden meer om te kiezen voor brandstof of electro. Het grote verschil zit hem in de accu’s en oplader die nodig zijn om de accu’s te laden, waar je bij een brandstof auto gewoon de tank weer vol gooit. Maar met de huidige technology zit een accu binnen een uurtje weer vol en heb je meestal wel 2 sets mee zodat je echt niet constant zit te wachten op het opladen van de accu’s.

Offroad of Onroad

De volgende keuze is of je offroad of onroad wilt rijden. Op de Raco2000 kan je beide rijden dus de keuze is aan de rijder. De offroad baan is een kunstgras baan met jumps dus echt vuil wordt de auto niet. Ben je iemand die lekker wilt springen en goed los wil gaan is offroad waarschijnlijk een goede keuze. Wil je veel grip en snel rijden, lijnen rijden dan is onroad misschien een betere keuze.

Hieronder de verschillende klassen waarmee op de raco wordt gereden.

Onroad

EC10, Elektro 1/10

BC10, Brandstof 1/10 (nitro)

BC08, Brandstof 1/8 (nitro)

BC05, Brandstof 1/5 (2takt)

 

Offroad

Buggy EC08, Elektro Buggy 1/8

Truggy EC08, Elektro Truggy 1/8

Buggy BC08, Brandstof Buggy 1/8 (nitro)

Truggy BC08, Brandstof Truggy 1/8 (nitro)

1/10 buggy/SC

OR06 niet toegestaan op de offroad baan!

 

Indoor

Mini-z, elektro 1/24

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑