Circuits

Onroad circuit

Raco2000 Onroad

Het onroad circuit heeft een lengte van 320 meter, heeft een aparte pitstraat afgezet met blokken. De breedte van het circuit varieert van 4m60 – 5m50. De bochten zijn voorzien van curvestones.

Het asfalt is vernieuwd in 2018 en heeft een fijne structuur.

1:10

1:10 wordt gereden met nitro en elektro autos. In de zomer wordt er op dinsdag avond gereden met de Kyosho 1:10 als club auto, de Summer Evening Cup (SEC).

1:8

1:8 wordt gereden met nitro auto’s en deze klasse is de snelste klasse op dit moment. Deze rijden met foam banden en hebben een 3,5 cc nitro motor en hebben 4 wiel aandrijving.

1:5

Dit is de largescale en de grootste (fysiek) klasse die rondrijdt op het onroad circuit. Deze hebben een 23 CC 2takt motor en wegen rond de 9,5 kg, door het gewicht is deze klasse iets minder snel als de 1:8 nitro klasse.

Offroad circuit.

Het offroad circuit is grotendeels kunstgras, dit geeft in droog weer heel veel grip.  In droog weer is het zaak je auto zo af te stellen dat je zonder griprol snel de bocht om kan, maar je auto moet nog wel om kunnen gaan met de jumps.

Het offroad circuit is ongeveer 260 meter lang en de breedte is 4m.

1:10

Deze klasse kan gereden worden met nitro, elektro en dan kan het nog een buggy, truggy of shortcourse zijn. 

1:8

De 1:8 rijdt met nitro en elektro, en hier is er weer onderscheid tussen truggy of buggy. Veel gebruikte banden zijn minipin banden die veel grip geven.

In de winter wordt binnen gereden met de mini-z.Dit zijn auto’s van Kyosho op schaal 1:24 en met ronderijden rond de 6-7 seconden is dit een leuke klasse.

IMG-20150210-WA0004

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑