3e Pistoncup offroad 2016

buggiesIn het weekend van 10-11 september 2016 werd de 3e en laatste offroad pistoncup 2016 gereden. Op zaterdag fantastisch weer met 26 graden, zondag ochtend was het nog nat maar stipt om 10:00 bij de start van de kwalificatie’s stopt het met regenen en droogt het kunstgras snel op. Helaas dit weekend maar 1 bigscale inschrijving maar wel 25 buggy elektro rijders, dus het was gezellig druk.

Met 3 kwalificatie heats was er tijd genoeg om wat te sleutelen, te drinkfinale_stellingen en weer te rijden, al kwamen sommige erachter dat dat tekort was, dat 3 auto’s onderhouden een hoop tijd vergt. Tussen de kwalificatie’s werden de broodjes hamburger/worst en shoarma met liefde gemaakt door Ralf die hiervoor zijn laatste kwalificatieheat opgaf. Ralf stond desondanks toch op pole in de A finale.

Na de kwalificatie’s werd iedereen ingedeeld in zijn finale, de a-b of c finale en dat het spannend was in de A finale is wel te zien in de spanning in de foto.

Alle finale’s werden 3 keer gereden, in de A finale zat de top 3 elke keer binnen 10 seconden en het was mooi om te zien dat het zo dicht bij elkaar zat. Oscar Koot won 2 x de A finale en won hierdoor de pistoncup. Michael van Dijk won de laatste finale. Jasper wist de eerste 2 finale’s als 2e te finishen en eindigde hierdoor als 3e.

buggy-a-finale

In de B finale was het Ches Piloo die won voor Bas van Daalen en Jos Remmerde.

buggy-b-finaleDe C finale werd gewonnen door Tom Mutsears, gevolgd door Peter de Jong en Paul de Heus.

buggy-c-finale

Overall Winnaar van de PistonCup offroad Buggy 2016 werd hierdoor Oscar Koot.

buggy_2016_winner

 

 

3e Pistoncup onroad

IMG_1869Het weer zit niet mee met de pistoncup’s, de zaterdag was mooi weer om te trainen met een lekker zonnetje maar de zondag was wederom nat. Ondanks dat buienradar constant een droge periode aankondigde in de middag schoof die steeds een stukje op zodat het circuit nat bleef, ondanks diverse pogingen om de plassen weg te krijgen ( dank aan de vrijwilligers). Door het natte weer reden de 1/10 nitro rijders niet, de 1/5 tourwagens reden geen kwalificatie en omdat het circuit nat bleef reed René  Visser nog een paar rondjes als finale.

De one5mini was wederom te gast en daar werd nog wel vollop gestreden. De finale werd gewonnen door Jorg van Leuken, gevolgd door Pedro Heidendal en Marco Diepenveen.

IMG_2137 IMG_2141

2e pistoncup onroad

natDe 2e pistoncup onroad had weinig deelnemers, mede door weervoorspellingen maar ook door andere wedstrijden (GP bigscale in Groningen bv) die in hetzelfde weekend gepland waren. De One5Mini was weer te gast. De zaterdag was nog droog maar de zondag werd ruw verstoord door regen voor de finales en door onweer waardoor de one5mini finale afgebroken werd en de andere finale’s niet gereden werden door het vele water op de baan. Doorgaan met het lezen van “2e pistoncup onroad”

2e pistoncup offroad

pistoncup_offroad_flyerDe 2e pistoncup offroad was wederom een dag met droge gedeelten en natte. Helaas weer een magere opkomst, door het weer of door wat anders, maar 10 buggy rijders aan de start.

De kwalificatie’s begonnen nat maar bij de 2e serie was het al droog genoeg om de minipin yellow’s te gebruiken en de 3e kwalificatie was kurkdroog.

De finales begonnen droog maar met de 2e serie finales begon het weer te regenen en de laatste finale was gewoon nat. Na alle finales stonden Oscar Koot en Michael van Dijk gelijk op de 1e plek, de betere eerste finale van Michael maakte hem winnaar van deze dag.

 1. Michael van Dijk
 2. Oscar Koot
 3. Hans van den Brandhof
 4. Tim Donk
 5. Ralf Giangotti
 6. Jos Remmerde
 7. Rumi Qadir
 8. Sven Ranglek
 9. Henk Dik
 10. Ivar Wolbeer

IMG_9968

 

1e Pistoncup onroad 2016

De eerste Pistoncup onroad werd droog gereden na een koude zaterdag. 2 inschrijvingen voor 1/5, 19 voor de gast LeMans klasse en 6 F1 rijders was het dankzij de LeMans klasse redelijk gevuld. Het race weekend begon op zaterdag in koude, maar droge omstandigheden op een licht vochtige baan welke al redelijk snel begon op te drogen, waardoor er prima getraind kon worden op zaterdag.  Dit weekend was de club ook gastheer van de tweede ronde van de Duitse LeMans Series. Deze jongens hadden de snelheid er goed in zitten,  rondetijden van 14 seconden  of lager waren geen uitzondering!

Doorgaan met het lezen van “1e Pistoncup onroad 2016”

1e PistonCup Offroad 2016

De eerste PistonCup is gereden, met een circuit wat dan weer nat en dan weer droog was was het de hele dag puzzelen welke banden de juiste keuze waren. Helaas maar 11 1.8 buggy rijders en geen bigscale rijders, toch een gezellig clubje.

Ralf maakte de beste keuze en eindigde als 1e.

 1. Ralf Giangotti13055048_1170832886274626_1712402714580412008_o
 2. Oscar Koot
 3. Michael van Dijk
 4. Dick Doorn
 5. Tim Donk
 6. Hans van den Brandhof
 7. Sven Ranglek
 8. Rumi Quadir
 9. Ivar Wolbeer
 10. Tom Koopmanschap
 11. Henk Dik

IMG_2685

Inschrijven Pistoncup wedstrijden 2016

pistoncup_bokaalDe Pistoncup wedstrijden voor 2016 zijn aangemaakt in MyRCM en je kan weer inschrijven. Er zijn 3 onroad en 3 offroad pistoncups. Schrijf je in op MyRCM voor de Offroad of Onroad Pistoncup.

Offroad:

 • Largescale Offroad
 • Buggy 1/8

Onroad:

 • Largescale
 • 1/8 Nitro
 • 1/10 Nitro
 • 1/10 F1 elektro 21,5 T rubber

Bij sommige onroad pistoncup wedstrijden wordt er meegereden door de Le Mans klasse of One5Mini en kan je je ook voor die klasse registreren.

Myrcm Link naar wedstrijden van de Raco2000

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑