Circuits

Onroad circuit

Raco2000 Onroad

Het onroad circuit heeft een lengte van 320 meter, heeft een aparte pitstraat afgezet met blokken. De breedte van het circuit varieert van 4m60 – 5m50. De bochten zijn voorzien van curvestones.

Het asfalt is vrij grof.

1:10

1:10 wordt gereden met nitro en elektro autos. In de zomer wordt er op dinsdag avond gereden met de Kyosho 1:10 als club auto, de Summer Evening Cup (SEC).

1:8

1:8 wordt gereden met nitro auto’s en deze klasse is de snelste klasse op dit moment. Deze rijden met foam banden en hebben een 3,5 cc nitro motor en hebben 4 wiel aandrijving.

1:5

Dit is de largescale en de grootste (fysiek) klasse die rondrijdt op het onroad circuit. Deze hebben een 23 CC 2takt motor en wegen rond de 9,5 kg, door het gewicht is deze klasse iets minder snel als de 1:8 nitro klasse.

Offroad circuit.

Raco2000 Offroad

Het offroad circuit is grotendeels kunstgras, dit geeft in droog weer heel veel grip. Aan het eind van de grote bocht is een klein stukje straattegels waar je dus even een hele andere grip hebt. Door het zand wat in het kunstgras zit wordt dat stukje vrij glad. Ook hier is een pitstraat, sommige bochten zijn voorzien van een curvestone. De wallride, de grote jump en de S bocht maken het circuit interressant. In droog weer is het zaak je auto zo af te stellen dat je zonder griprol snel de bocht om kan, maar je auto moet nog wel om kunnen gaan met de hobbels in het kunstgras.

Het offroad circuit is ongeveer 260 meter lang en de breedte varieert van 4m tot 5m50.

1:10

Deze klasse kan gereden worden met nitro, elektro en dan kan het nog een buggy, truggy of shortcourse zijn. Door de overlapping tussen de kunstgras stroken is het circuit een uitdaging voor 1:10 buggy, de truggy en shortcourse hebben hier minder last van doordat deze breder zijn en grotere wielen hebben.

 

1:8

De 1:8 rijdt met nitro en elektro, en hier is er weer onderscheid tussen truggy of buggy. Veel gebruikte banden zijn minipin banden die veel grip geven.

1:6

Er wordt ook met bigscale(1:6) gereden op het offroad circuit. Deze hebben een 26cc (of groter) 2takt motor en zijn 2wd of 4WD. Ook is er een shortcourse versie van. De banden die op de Raco goed gaan zijn banden met een kleine nop of pin, in de regen echter wordt vaak gereden met de gewone Noppen band.

In de winter wordt binnen gereden met de mini-z.Dit zijn auto’s van Kyosho op schaal 1:24 en met ronderijden rond de 6-7 seconden is dit een leuke klasse.

IMG-20150210-WA0004

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén