De eerste Pistoncup onroad werd droog gereden na een koude zaterdag. 2 inschrijvingen voor 1/5, 19 voor de gast LeMans klasse en 6 F1 rijders was het dankzij de LeMans klasse redelijk gevuld. Het race weekend begon op zaterdag in koude, maar droge omstandigheden op een licht vochtige baan welke al redelijk snel begon op te drogen, waardoor er prima getraind kon worden op zaterdag.  Dit weekend was de club ook gastheer van de tweede ronde van de Duitse LeMans Series. Deze jongens hadden de snelheid er goed in zitten,  rondetijden van 14 seconden  of lager waren geen uitzondering!

Op zondag werden de racers begroet door een zonnige hemel, bijna geen wind en een droge baan. Perfecte race omstandigheden dus. Er werd op zondag in 3 klassen gestart .. de Pro10 LeMans  , formule 1 en de 1/5 klasse… helaas waren er dit jaar geen 1/8 en 1/10 nitro aanmeldingen. In de Formule 1 klasse was Martijn van der Heijden die de snelste was in alle drie de kwalicaties van 7 min. In de middag werden er 3 finales van 10min verreden waarin Martijn 2 van de 3 zegens pakte met Ralf dicht op zn hielen in beide finales. In de 3e en laatse Finale was het Ralf die als eerste over de streep kwam.. mede doordat  Martijn had een probleem had met een van zn achterbanden welke los begon te laten van de velg , en met nog 2 minuten op de klok de snelheid niet meer kon vast houden

En ralf als 1e over de streep kwam na 10 min  en met deze zege 2e plek in het eindklassement veilig kon stellen stellen. Donny als nieuweling  in de piston cup reed sterk mee het hele weekend  , maar meer dan een 3e plek in het eindklassement zat er niet in , maar uit betrouwbare bronnen hebben wij vernomen dat hij is zeer tevreden met dit resultaat.. en alweer uitkijkt  naar de volgende Ronde. In de 1/5 Klasse waren er dit jaar helaas maar 2 aanmeldingen,  Rene en John gingen op zondag van start in een 30 min durende finale waarin john helaas na een aantal rondes moest opgeven met een technisch probleem. Hierdoor ging de zege naar Rene visser  welke wel de 30 min kon volmaken. Al met al een zeer geslaagde 1e   on- road piston cup van 2016  en nu volgas op naar de 2e ronde welke op 26 juni verreden zal worden.

pistoncup1_onroad_2016