UPDATE RACO ONROAD

Zoals de meeste van jullie ondertussen wel hebben vernomen voldoet het asfalt wat in September 2017 is aangebracht niet aan onze Kwaliteitseisen.
We zijn dan ook voorzichtig optimistisch om jullie het volgende te kunnen melden.
Er is overleg en onderzoek gedaan door KWS en hier uit is naar voren gekomen dat het huidige asfalt vervangen dient te worden.
Zoals het er nu naar uit ziet zal er door KWS op Dinsdag 3 april 2018 begonnen worden met het affrezen van de aangebrachte toplaag.
Indien er hier geen noemenswaardige zaken naar voren komen is de planning om op Donderdag 5 april 2018 die nieuwe toplaag aan te brengen.
Let wel… voor beide dagen geld dat we nog steeds afhankelijk zullen zijn van het weer op deze dagen..

info van onze terreinbeheerder

Voor het frezen op de dinsdag is het weer niet van invloed. Woensdag worden er opruim en voorbereidende werkzaamheden gepland.
voor de donderdag is het asfalteren gepland en dan is het weer een belangrijke en bepalende factor.
Het mag niet te koud zijn (geen nachtvorst en liefst een zonnetje) en het moet droog zijn.
Dinsdag en woensdag gaan dus altijd door en hoogstens wordt de donderdag bij slecht weer naar de eerst volgende goede dag doorgeschoven. Maar op de korts denkbare termijn.
Als er mensen op de dinsdag of woensdag of donderdag willen helpen, graag want ik ben er weer alle dagen.
Het werk vooraf is het afkomende asfalt in de strook langs de containers direct uitvlakken zodat we een hare en vlakke ondergrond in die strook krijgen. Donderdag is hulp welkom om direct na het asfalteren de randen recht af te steken als het asfalt nog zacht is. Scheelt een hoop werk omdat we anders later met het maken van de curbstones de randen recht moeten zagen en dat is een klus..
Graag reacties rechtstreeks A1-ir.rob.bruinsma@zonnet.nl of via racovrijwilligers@gmail.com