Uitslag laatste wedstrijd TruggyCup @ RACO2000

Hier de uitslag van de laatste TruggyCup @ RACO2000 21 oktober 2012.

 

Namens de RACO2000 alle deelnemers gefeliciteerd met hun behaalde resultaten.

 

Hier de complete uitslag.

 

Fotoverslag met dank aan Monique van Helvoirt

 

Sectie: TR-1:8-12 [Truggy Cup 1:8 2012]

  1. Paul Geelen
  2. Robin Evenboer
  3. Bas de Konink

 

 

Uitslag Student Finale

 

  1. Ronny Socquet
  2. Dirk Buze
  3. Gijs Hagenaars

 

Tevens dank aan de vrijwilligers voor de vrijdag en het weekend

 

Wedstrijdverslag Mario Koolmees (bron www.truggy.nl)

 

Utrecht, 21 oktober 2012 : de seizoen afsluiter van 2012!

En wat stond ons te wachten….warme koffie, goede sfeer, veel rijders, natte baan en een grijze lucht die beloofde om te slaan in een zonnetje (ik heb hem niet gezien, maar hij was er wel….ergens).

Bij de students hadden Tony en Ronny nog een laatste “2012” appeltje met elkaar te schillen. Ronny ging voor de volle punten en Tony stond op standje uitrijden en zo hoog mogelijk eindigen. Ronny had wat pech in zijn ½ finale en kon niet opklimmen naar de A-finale wat wel zijn doel was. Waar Tony hetzelfde overkwam en ook voor hem was de ½ finale het eindpunt voor het klassement.

Toch mochten zij het samen nog eens overdoen in de student finale, die speciaal voor deze gelegenheid over de volle 30 minuten werd gereden en zo werden de students nog eens extra op de proef gesteld qua concentratie en uithoudingsvermogen. Tony en Ronny streden op het scherpst van de snede. Een groot deel van de finale reed Ronny aan kop, maar Tony slaagde erin het gat te dichten en toen werd het stuivertje wisselen. De spanning was de snijden, het ging niet om de punten maar zeker wel om de eer. Uiteindelijk viel Tony uit en kon Ronny zijn race uitrijden en de overwinning op zijn naam schrijven. Dirk Buze pakte verdiend de 2e plek en Gijs Hagenaars reed naar de 3e plek.

 

In de students klasse kunnen we terug kijken op een mooi seizoen waar helaas Merijn Story gedurende het seizoen besloot te stoppen terwijl hij hard op weg was naar het kampioenschap. Hij was niet aanwezig voor het ophalen van het seizoen dus vandaar de lege plek op het podium. Tony pakte verdiend de gouden beker en Ronny werd netjes derde ondanks enkele gemiste wedstrijden. Eervolle vermelding gaat naar onze jongste rijder in het veld Colin Meijer die bij de students 4e werd die dit jaar veel bijgeleerd heeft en de laatste wedstrijden een behoorlijke snelheid liet zien.

Eindklassement students klasse:

1. Tony Lucas – Serpent, Werks, Merlin
2. Merijn Story – Mugen, Werks, Merlin
3. Ronny Socquet – Mugen, OS Speed, Merlin

 

En na het afronden van de students finale maakten we ons op voor de masters finale, waarbij Bjorn Nagels voor de volle punten moest gaan en Jan van Dijk er alles aan gelegen was om niet op plek 8 of lager te eindigen.

Paul Geelen was de hele dag al snel op de baan van RACO2000 en ook in de finale was hij niet te kloppen. In eerste instantie gevolgd door de andere snelle masters. Het was een spannende strijd achter Paul en iedereen kon op de 2e, 3e of 4e plek eindigen. Na 5 ronden had Kevin pech en hij viel uit waarmee hij zich niet meer in de strijd kon mengen.

Na 20 ronden viel echter ook Jan van Dijk uit en daarmee zou hij 9e worden, grote kans voor Bjorn om misschien toch nog kampioen te worden. In de pits werd druk gerekend (voor zover dat mogelijk was) op welke plek Bjorn zou moeten eindigen. Er werd vaak, heel vaak op het scherm in de pitstraat gekeken en allemaal nerveuze gezichten in de pits. Zou Jasper van Duppen, teammaat van Bjorn zijn gas los laten of gewoon voor de volle punten gaan? Het was gissen…maar ook hier werd de twijfel weg genomen en Jasper viel helaas in de 44e ronde uit met een kapotte draagarm. Wel weer een plek winst voor Bjorn die door problemen van Marnix op een gegeven moment op de 4e plek reed.

Maar ook deze finale bleek een ware slijtage slag toen Bjorn zijn schokbreker kapot reed in een uiterste poging om de gaten te dichten. Ruim 20 ronden reed hij met 3 goede en 1 geblokkeerde schokbreker rond waardoor hij niet meer de kans kreeg om nog plaatsen goed te maken.

Al met al een spannende race waar Paul Geelen verdiend de 1e plek pakte en Robin Evenboer, die ook de hele dag al snel was, naar de 2e plek reed. Op korte afstand gevolgd door Bas de Konink die de 3e plek op zijn naam mocht schrijven.

Uitslag A-finale:

1. Paul Geelen – Mugen, Ninja, PSR
2. Robin Evenboer – Mugen, Ninja, PSR
3. Bas de Konink – Serpent, Werks, Tornado

 

Na een spannend seizoen waren er in het eindklassement van de masters geen wijzigingen en ging de overwinning naar Mr JVD, Jan van Dijk die de goudkleurige beker meenam richting het Westland. Op korte afstand (45 punten) gevolgd door rode duivel Bjorn Nagels. 3e plaats ging naar Marnix Bul.

Eindklassement masters klasse:

1. Jan van Dijk – Serpent, Werks
2. Bjorn Nagels – Mugen, OS Speed, Merlin
3. Marnix Bul, X-Ray, Picco, Merlin

 

We kunnen terug kijken op een mooi seizoen met enkele ups –en downs waarbij het weer ons een aantal keer helaas niet goed gezind was. Op richting 2013 met een nieuwe organisatie, nieuwe naam, extra klasse maar met dezelfde auto’s en dezelfde goede sfeer! Alle rijders, banen, organisatie en supporters bedankt voor de gezelligheid in 2012.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑