Uitslag Buggy Cup 2011

HIer de Uitslag BuggyCup 2011

 

Namens de RACO2000 alle deelnemers gefeliciteerd met hun behaalde resultaten

 

Buggy Cup 2011

 

  1. Jorg van Leuken
  2. Jeffrey Halsema
  3. Kay Koops

00:25.540 (6) Jorg van Leuken Dag Record

 

 

Buggy Cup Hobby Klasse

 

  1. Robin Maas
  2. Edwin Schonewille
  3. Frederique Pollet

00:26.598 (5) Danny van Orsouw Dag Record

 

 

Winnaar 40 + Klasse

 

  1. Benny Mullink

 

 

 

HIer een paar foto’s van vandaag

 

 

Foto’s staan Online hier

 

Hier nog even een link naar RCJUNKIES voor foto’s

 

Hier het verslag van de Buggy Cup

 

” Vierde wedstrijd een hattrick voor Jorg van Leuken”

De vierde wedstrijd van het seizoen vond plaats op het voor ons nieuwe circuit van Raco te Utrecht. Een club met prima faciliteiten (grote kantine, overdekte en verlichte sleutelplaatsen, harde werkers) en lekker centraal gelegen in het land. Helaas waren de weersvoorspellingen niet al te positief, er werd veel water voorspeld en dat kwam er ook…

Op zaterdag waren er al vroeg enkele diehards aanwezig om te trainen, er lagen wat plasjes op de baan die met behulp van pompen en mankracht snel verdwenen. De hele dag werd er getraind om zondag goed voor de dag te kunnen komen.

Op zondagochtend lag de baan er toch wat anders bij, flinke plassen en een doorweekte ondergrond door de hevige stortbuien die ’s nachts waren gevallen. Door de club en een flink aantal rijders werd er hard gewerkt om de meeste nattigheid af te voeren. Na een paar uurtjes uitstel werd er rond 12.00 besloten om te gaan rijden, vanaf toen werkten de weergoden ook mee en bleef het droog tot halverwege de finale.

Tijdens de kwalificaties liet Jorg van Leuken doorschemeren wat zijn plannen waren voor dit weekend, als enige 12 rondjes te pakken, ook op een gladde baan komt de Xray wel vooruit.

In de finales moest er wat geschipperd worden met de baaninzet, dankzij een flink aantal afmeldingen (al dan niet netjes doorgegeven) heeft een ieder wat vaker moeten inzetten dan gebruikelijk, waarvoor dank.

Op een paar storingen na wegens ietwat vocht in de auto waren er weinig uitvallers met schade, de baan leende zich goed voor closeracing waarbij er wederom netjes gereden werd en elkaar de ruimte gegund werd.

Voor het rijden van de halve finales werd duidelijk wie er mocht startenin de hobbyfinale. Deze finale van 20 minuten werd na een redelijk close wedstrijd gewonnen door Robin Evenboer. De snelste 40+ rijder van de dag was Bennie Mullink.

Het hobbyklassement van de dag werd gewonnen door Robin Maas, met op de 2e plek Frederique Pollet voor Edwin Heijmans.

 

De A finale ging van start op een redelijk opgedroogde baan. Jeffrey Halsema had een wat drukke eerste paar ronden waardoor hij als laatste van het veld op jacht ging naar Jorg van Leuken. Met wat meer risico tijdens het tanken en hard en constant rijden kwam hij alsnog dicht in de buurt van Jorg en passeerde ondertussen Kay Koops die uiteindelijk netjes op de 3e stek van het podium terechtkwam. Daarachter volgde op hele korte afstand Paul Geelen.

1 Jorg van Leuken 66 ronden 30:26.426
2 Jeffrey Halsema 65 ronden 30:01.420
3 Kay Koops 64 ronden 30:14.070
4 Paul Geelen 64 ronden 30:17.96
5 Jan Eichhorn 63 ronden 30:20.821
6 Jasper van Duppen 62 ronden 30:02.654
7 Matthijs Jansen 62 ronden 30:24.544
8 Jordy Velder 61 ronden 30:09.018
9 Bjorn Nagels 57 ronden 30:06.523
10 Jacco Koch 41 ronden 28:42.458

Even voor zessen konden de prijzen worden uitgereikt en konden we terugzien op een dag met hard werken, veel dweilen en pompen maar dan toch ook een volledig afgewerkte leuke wedstrijd. Namens de buggycup organisatie veel dank aan de mannen van Raco, wedstrijdleider Dave en aan de vele rijders die zijn komen helpen met het waterwerk.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑