Raco2000 open voor leden vanaf 12 mei 2020

Raco2000 weer OPEN met aangepast gebruik van de banen conform de RIVM Covid-19 richtlijnen

Beste leden,

HET IS ZOVER, we mogen weer rijden op onze mooie banen ! Nu maar hopen op veel zonnige dagen !

Zoals bij de meeste bekend mag er weer onder strenge regels gebruik gemaakt worden van onze banen en dit zal van start gaan op Dinsdag 12 Mei. Op deze eerste dag zal er een beheerder aanwezig zijn om te kijken of alles loopt zoals het verplicht is  en om eventueel aanpassingen te doen.

Vanaf die dag wordt er door middel van de camera’s toezicht gehouden  (voorwaarde van RIVM).

Hierbij moeten we waakzaam zijn dat we de regels zorgvuldig opvolgen, dus houd te allen tijde  1,5 meter afstand van elkaar. En als je je niet helemaal lekker voelt (niezen, hoesten, keelpijn, koorts) of ziek bent , dan betreed je het terrein dus niet. Dat geldt ook als een gezinslid verkouden of ziek is.

We hanteren maximaal 10 rijders op de offroad baan en 10 op de onroad baan, alleen leden mogen het terrein betreden dus geen bezoekers als familie, vrienden,  kennissen etc.

Clubgebouwen en toiletten zijn niet beschikbaar en evenmin de catering tot nader tijdstip.

Het aanmelden hiervoor gaat via MYRCM, heb je nog geen account of weet je niet hoe dit werkt bekijk dan even het volgende YouTube filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=pGdJv7FYWSs

Er zijn 2 tijdvakken mogelijk, overdag van 09:00-16.30 of avond 17:00-21.00.

Wanneer je jezelf inschrijft voor de off road baan dan blijf je daar sleutelen en rijden en je gaat niet tussendoor of daarna naar de onroad  rijden of sleutelen.

Wanneer je ingeschreven bent, maar je kan om een of andere reden niet komen, is dat geen probleem maar annuleer het weer via MYRCM zodat een ander van de reserve lijst kan rijden.

Uiteraard schrijf je jezelf niet gelijk in voor 5 dagen in de week. Denk hierbij ook aan een ander die ook wil rijden. Alleen als je ziet dat er op heel kort termijn nog ruimte is, kan je je inschrijven en naar de baan gaan.

 • Aankomst niet eerder toegestaan dan IN het tijdvak welke je gereserveerd hebt.
 • Bij binnenkomst sluit je het hek weer af zodat er geen toeschouwers of niet leden binnenkomen.
 • Vertrek altijd vóór het einde van het tijdvak welke je gereserveerd hebt. Vertrekkende en aankomende rijders moeten strikt gescheiden blijven op parkeerterrein en banen.
 • Let op dat het pad vrij is voordat je met de kar naar de baan of parkeerplaats gaat.
 • Er zijn 10 sleutelplekken beschikbaar per baan, deze zijn duidelijk gemarkeerd met een nummer, overige plekken mogen niet gebruikt worden.
 • Voordat je de rijderstelling betreed kijk je eerst of er een plaats is, daarna loop je pas de trap op. Op de onroad rijderstelling is plaats voor 5 rijders, op de offroad rijderstelling voor 4 rijders. Deze staanplekken zijn gemarkeerd en ga in één van de vakken staan, loop hierbij zo strak mogelijk tegen de achterwand van de stelling . Is het enig moment druk, overleg dan even met elkaar hoelang men rijdt en dan zou er geen probleem moeten zijn.
 • Maximaal 2 mensen in de pit straat.
 • Voorkom overal het lenen van spullen van elkaar i.v.m. afstand houden en besmetting !
 • Na het rijden laat je de sleutelplek schoon achter, neem hiervoor zelf wat desinfecterend reinigingsmiddel/doekjes mee en maak de tafel GRONDIG schoon.
 • Na het rijden meld je jezelf aan op onze site “rijden zonder beheerderhttp://www.raco2000.nl/?page_id=447

Nieuws !

Raco2000 weer OPEN met aangepast gebruik van de banen conform de RIVM Covid-19 richtlijnen

Beste leden,

Wij als bestuur willen via dit bericht de versoepeling per 1 Juli kenbaar maken.
Helaas is dit minder eenvoudig als gedacht en zijn de regels in de praktijk voor verenigingen best nog lastig.

Na overleg met het RIVM is er besloten dat er geen reservering vooraf meer gemaakt hoeft te worden, maar des te belangrijker is het invullen van “het melden van rijden zonder beheerder” achteraf, welke op de site te vinden is, zoals iedereen al altijd moet doen.

De 1,5 meter regel blijft overal van kracht en dient ook ECHT nog steeds overal nageleefd te worden.
Om met meer mensen na 1 Juli op de rijdersstelling te kunnen staan moeten we voldoen aan de volgende regel:
Voordat je de trap op loopt ben je verplicht een mondkapje te dragen, net zoals in openbaar vervoer, ten alle tijden, dus ook als rustig is.
Op geen manier kan dit anders geregeld worden, behalve door de vakken aan te houden zoals deze nu gemarkeerd staan op de rijderstelling.
Een combi hiervan is in de praktijk niet te handhaven denken wij, en dus ten alle tijden een mondkapje op de stelling!

Ook bij de sleutel tafels geldt nog steeds anderhalve meter! We gaan kijken of er nog extra plekken gecreëerd kunnen worden.
Wil je zeker zijn van een plaats? Neem dan zelf een tafel mee, maar plaats deze dan op ruime afstand van de looproute en in het gras buiten de werktafels omheining.

Meer dan ooit doet de verruiming een dringend beroep op de eigen verantwoordelijkheid.
De aanwezigen dienen dus de regels nauwgezet te volgen om problemen als een sluiting door de overheid te voorkomen. De gemeente heeft de bevoegdheid via de noodverordeningen om elke in hun ogen ongewenste situatie direct voor lange tijd te sluiten. Houd de circuits dus samen open voor elkaar.

Gastrijders zijn tot nader order nog steeds niet toegestaan!

Indien jullie vragen hebben n.a.v dit bericht dan horen wij het graag

Bestuur RACO

 • Toekomstige evenementen

  1. Club Wedstrijd Offroad (Alleen leden)

   augustus 16 @ 08:00 - 17:00
  2. 1/10 Offroad Worlds 40+ (moved to 2021)

   14 augustus 2021 @ 08:00 - 15 augustus 2021 @ 17:00
 • Laatste artikelen

  Decoders zijn ook weer Online voor Speedhive Practice

  OnRoad

  OffRoad

  1/10 offroad Worlds 40+

  At 14-16 of August Raco2000 will host the 40+ 1/10 worlds offroad. More information to follow.

  Op 14-16 augustus 2020 wordt de 1/10 offroad 40+ worlds verreden op het Raco2000 offroad circuit. Meer informatie volgt later.

  Mini-z gaat weer van start

  Vanaf dinsdag 8 oktober begint het mini-z seizoen weer bij de Raco2000. Op 8 okotober is het vrij trainen en daarna starten de mini-z wedstrijden weer, houd de myrcm pagina in de gaten zodat je kan inschrijven. (Zie deze link)

  Regels van mini-z bij de Raco2000 vind je op deze link.

  De mini-z baan voor dit seizoen.

  Nieuwe offroad baan

  Vanaf 7 september kan er weer gereden worden op de vernieuwde offroadbaan. De baan is een stuk langer geworden en een stukje moeilijker. Rondetijden van 40 seconden en verschillende jumps maken het een uitdagende baan waar we weer een tijd mee vooruit kunnen. De huidige baan is geschikt voor 1/8 en 1/10, bigscale offroad auto’s zijn niet toegestaan !

  Start van het buitenseizoen

  Het wordt weer mooi weer en de zomertijd is weer ingegaan. Hoog tijd om weer naar buiten te gaan. Kijk op de kalender of MyRCM voor de wedstrijden.

  Als je nog nooit op een dinsdag avond bij de Raco bent geweest, kom eens kijken bij de Summer Evening Cups (SEC) die bijna elke dinsdagavond worden gereden, altijd gezellig ! We trappen af met de eerste SEC race op 23 april met de Kyosho Fazer, Tamiya Truck en Tamiya TopStock.

  Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

  Omhoog ↑